V srdci tyrolských Alp, přesto stále v pražské Hostivaři

SEE. FEEL. SMELL. EXPERIENCE.

Společnost Organoid Technologies, sídlící v srdci tyrolských Alp v Rakousku, jen kousek pod majestátní horou Wildspitze, je dnes známá jako jeden z největších zpracovatelů přírodních zejména odpadových materiálů. Za její téměř 10-ti letou existenci posbírala mnoho ocenění od těch designových .- Red Dot Design Award, přes ocenění za inovace v materiálech až po prestižní značku Climate Neutral. Pro tým od horního toku řeky Innu není ekologie jen prázdným slovem, celý chod společnosti je zajišťován energií z nedaleké hydroelektrárny.

Organoid přírodní povrchy mají totiž v sobě cosi jedinečného – nejen že chytí Vaše oči svojí přirozenou krásou, ale zaměstnají také Váš čich, hmat a nastartují emoce, připomenou chvíle, které jste již někdy zažili – relax na rozkvetlé voňavé louce, usednutí do měkkého mechového lesního koberce, ranní výbornou kávu, …

V čem se skrývá kouzlo

Jak toho tým okolo dvojice zakladatelů (na fotografii vlevo), majitelů a vizionářů Martina Jeharta a Christopha Eggera dosáhl? Jednotlivé přírodní materiály, získané buď přímo z hor jako je ručně kosené a sušené seno z míst, kam mechanizace svými prsty nedosáhne (1700m.n.m. A výš), okvětní lístky růže, vanilkové lusky, mechy, lišejníky, kávová zrna a dalších 800 různých přírodních materiálů převážně z postprodukce nebo „odpadu“, za pomocí tlaku, tepla a pojiva na přírodní bázi zalisují do tenké vrstvy na různé podkladové materiály. Přírodniny si zanechávají svojí čistotu, vůni, strukturu, pohledovost a to bez přidaných aromat, barviv.

Kde můžeme použít Organoid přírodní povrchy a kdo s nimi může pracovat? Jednotlivé nosiče umožňují použít Organoid jako tapety, podlahovou krytinu, na nábytek, deskoviny, obalové materiály. Ve skladové nabídce jsou také akustická řešení a panely, samolepící folie, některé i translucentní pro práci s přírodním či umělým světlem pro vytváření nevšedních efektů. Z toho plyne, že pracovat s nimi může široké spektrum profesí – architekti, designeři, nábytkářské společnosti, světlařské společnosti, akustici, dekoratéři, také koncoví zákaznící a mnoho dalších.

Vybrat si mohou ze skladové nabídky přírodních materiálů na různých nosičích. V mnoha případech je vytvořen speciální povrch dle přání zákazníka – dle oblíbené rostliny, vůně, barvy, struktury. Přírodniny lze v různých poměrech míchat, upravovat, drtit, krátit a uspořádat, určit propustnost světla skrz je samé. Využíty mohou být odpadové biologické materiály společností, listí, květy od Vás ze zahrady...

Povrchů v interiéru se nemusí bát ani lidé trpící alergiemi – Organoid povrchy byly testovány a vyhodnoceny jako hypoalergenní.

Jak říkají lidé pracující ve společnosti Organoid – naším cílem je zkracovat rozdíl mezi lidmi – civilizací a přírodou. Vždyť ona sama je tím nejlepším designérem, lékařem i přítelem v jednom. 

Přinesli jsme kousek horské krajiny do našeho showroomu

Když jsme se poprvé setkali s prací firmy Organoid, byli jsme doslova uchváceni a rozhodli jsme se, že musíme do našeho showroomu umístit alespoň menší ukázku toho, co lze s jejich přírodními materiály dokázat. A pokud vám přijde, že to není nic pro kanceláře, tak se pletete. Jejich tapety z horského ručně koseného sena doplněné okvětními lístky udělají z vaší zasedací místnosti přírodní oázu a probudí všechny vaše smysly. 

Velice rádi vám vše při osobní návštěvě ukážeme a na chvíli vás přeneseme z pražské Hostivaře doprostřed hor. Můžete se tak naživo přesvědčit, že to opravdu voní a načerpat u nás i další inspiraci. Domluvte si prosím dopředu schůzku s některým z našich obchodníků. Těšíme se na vás.

 

Co pro vás můžeme udělat?

Dejte nám vědět