Ročenka české architektury 2017/2018 právě vyšla

Ve čtvrtek 4.4.2018 byl v domě dětí a mládeže ve vodárenské věži na Letné pokřtěn devatenáctý svazek Ročenky české architektury. Letošní svazek editoval architekt Luděk Rýzner z OK PLAN ARCHITECTS

Z naší práce by neměl vymizet zdravý selský rozum

Cílem ročenky české architektury (aktuálně jde o devatenáctý svazek ediční řady) je pravidelně podávat zprávu o současné situaci a vývoji oboru nejen odborné, ale především laické veřejnosti a přinášet inspiraci a podněty k veřejné diskusi.

Pro zájemce ze zahraničí pak ročenka slouží jako stručný přehled soudobé české architektonické scény. Výběr staveb k publikování provádí vždy jeden praktikující architekt z prací nabídnutých vyzvanými autory a po posouzení staveb na místě.

Kniha se skládá ze tří kapitol. Hlavní a první z nich Stavby prezentuje 33 vybraných typologicky rozmanitých objektů s komentáři a popisem. V kapitole Názor hovoří Michal Sedláček, ředitel Kanceláře architekta města Brna. Třetí kapitola Faktografie přináší přehled událostí v oboru, ocenění vybraných osobností, statistické přehledy a výsledky vybraných celostátních soutěží a soutěží spolupořádaných Českou komorou architektů. Faktografickou kapitolu uzavírá seznam vydané a doporučené literatury a odborně zaměřených filmů.

* zdroj: anotace Ročenky české architektury

TECHO je dlouhodobým partnerem nadace Prostor, která za Ročenkou stojí. Jsme velice rádi, že takové publikace vznikají a už teď se těšíme na příští ročník. 

Co pro vás můžeme udělat?

Dejte nám vědět