Prokop Bartoníček a TECHO ART COLLECTION 2018

Již více než 20 let každoročně vydáváme ve spolupráci s vybranými českými a slovenskými umělci speciální trička a grafické listy Techo Art Collection. Za ta dlouhá léta jsme spolupracovali s řadou významných umělců mezi které patří například Oldřich Kulhánek, Michael Rittstein, Jiří Načeradský, Jiří Sopko, Kurt Gebauer, Pasta Oner a mnoho dalších. Od začátku našeho podnikání, kdy jsme začali vyrábět nábytek a věnovat se vybavování komerčních interiérů, věříme, že umění je nedílnou součástí toho, co děláme. 

Jsme rádi, že jsme se letos spojili s Prokopem Bartoníčkem, mladým českým umělcem, a zařadili ho do naší rozsáhlé sbírky. My už se nemůžeme dočkat na letošní edici grafických listů a triček. Doufáme, že jste stejně nedočkaví. 

Prokop Bartoníček (*1983) patří k dnešní mladé generaci současných umělců, kteří uplatňují nejnovější technologické inovace jako přirozený vyjadřovací prostředek. Jejich tvůrčí arénou není ateliér, ale celá globální komunikační síť. Na rozdíl od mnoha jeho vrstevníků se Bartoníček však neodpoutává od prožitých rozměrů lidského bytí, neodplouvá do umělých rovin virtuální reality. Cílem jeho tvorby je naopak promyšlená (přitom stále experimentální) konfrontace uhrančivě dokonalého projevu elektronických médií a neméně fascinujícího „pravého“ světa člověka a přírody. Ve vzniklém dialogu mezi těmito sférami jde autorovi především o odkrývání procesů odehrávajících se jak v lidské mysli, tak v přírodě. Podněcuje tak v naší představivosti vědomí o zákonitostech (ale také o nepředvídatelných jevech), které podmiňují hmatatelný rámec lidské civilizace a koneckonců i nedozírné pohyby vesmíru.

— Richard Drury (hlavní kurátor GASK), Galerie Středočeského kraje

Co pro vás můžeme udělat?

Dejte nám vědět