Nejistá budoucnost open space kanceláří. Jak se připravit?

Jak budou vypadat kanceláře, do kterých se po nucené pauze snad již brzy postupně vrátíme? Bude to stejné místo, jako když jsme jej před časem kvůli zdravotní krizi opouštěli? Mnoho odborníků se domnívá, že nikoli. A mají pro to řadu dobrých důvodů.

Kritické hlasy bylo slyšet již před pandemií: rušivé, obtěžující a dnes dodejme i zdravotně nebezpečné prostředí. I proto dnes mnozí předpovídají open space kancelářím rychlý konec. 

Jestli open space opravdu skončí na smetišti dějin, ukáže až čas. Každá firma ale už teď musí řešit, jak své pracovní prostředí co nejrychleji přizpůsobit chystanému "návratu k normálu," ať už jde o úpravu půdorysu, zvětšení osobního prostoru zaměstnanců, nebo přísnější hygienická pravidla. 

Přinášíme několik tipů, jak v dnešní situaci správně připravit vaše kanceláře a zajistit maximální bezpečí pro vaše zaměstnance a klienty.

Začněte od podlahy

Naši odborníci nabízejí pomoc se vším, co potřebujete pro bezpečný návrat vašich zaměstnanců na jejich pracoviště.

Společně zajistíme, aby byly vaše kanceláře připraveny na dodržování doporučených bezpečných vzdáleností. Prověříme s vámi současnou situaci a přijdeme s novým řešením vašeho současného nábytku. Naši projektoví manažeři vám pomůžou překonat všechny úskalí složitého projektu, od návrhu až po realizaci. 

Zvládneme vše od vybavení jedné kanceláře až po vytvoření celkového konceptu vašeho firemního sídla. Naši specialisté jsou dobře obeznámeni se všemi nejnovějšími předpisy a doporučeními pro ochranu zdraví a bezpečnosti.

Více o našich službách

Příčky a paravány

Dojde na opakování historie?

Jestli jste viděli mistrovskou vizi budoucnosti z roku 1967, francouzský film Playtime od Jacquese Tatiho, nebo o víc jak třicet let mladší americký film Maléry pana Šikuly (Office Space) z roku 1999, pak si snadno uděláte představu, jak můžou možná už brzy vypadat vaše kanceláře.  

Ještě nedávno se zdálo se, že tomuto modelu již odzvonilo, jak se firmy ze všech sil snažily do open space kanceláří vměstnat co nejvíce zaměstnanců. S tím teď ale může být konec. Poslední, co budou vaši zaměstnanci po návratu do práce chtít, je mačkat se s ostatními kolegy u jednoho dlouhého stolu. Mnoho z nich si na home office také zvyklo na větší soukromí, lepší možnost soustředění a nebudou se chtít svého pohodlí  jen tak vzdát .

Nemáte-li dostatek místa, abyste vaši kancelář plně přizpůsobili doporučeným bezpečným vzdálenostem např. oddělením pracovišť, využijte výhody, které nabízí paravány a dodatečná ochrana v podobě akrylátových nástavců. 

Jedním z rychlých řešení dnešní situace jsou nástavce z čirého laminátu, které pomáhají snížit riziko přenosu infekce v open space kancelářích, zvyšují pocit soukromí a zlepšují produktivitu.

TECHO nabízí speciální nástavce, které jsou kompatibilní s kancelářskými paravány z naší kolekce. Pro zvýšení ochrany nabízíme také samostojné paravány k oddělení jednotlivých pracovních míst. 

Kromě produktů naší vlastní výroby, můžete vybírat i z podobných řešení vyvinutých naší mateřskou značkou Ahrend.

Hlavní výhody

  • Není nutná instalace, stačí pouze nasadit na paraván, nebo položit na desku
  • Rychlé dodání - dokážeme vybavit vaše velké kanceláře během několika dní
  • Po odeznění nebezpečí lze jednoduše odstranit bez trvalých zásahů do vašich kanceláří
  • Štíty z plexiskla se dobře čistí, neobsahují žádné škodlivé látky, při požáru nedochází k uvolňování jedovatých látek a materiál lze snadno recyklovat.

TECHO PCO

Paravány PCO primárně napomáhají k ochraně uživatelů před virovou a bakteriální nákazou a zvyšují pocit bezpečí. Na jejich hladkém povrchu obtížně ulpívá špína a jsou snadno omyvatelné. Jejich hmotnost je navíc o 50 % nižší než u produktů ze skla. Štíty z čirého laminátu se dobře čistí, neobsahují žádné škodlivé látky, při požáru nedochází k uvolňování jedovatých látek a materiál lze snadno recyklovat. 

Všechny možnosti

Ahrend Clear

Panely Ahrend Clear  lze připevnit k přední a boční straně stolu. Lze je také namontovat na (stávající) paravány stolu (S25, S30, S40 a S50) a na ramena monitoru. Panely se dají snadno namontovat a nepoškozují stůl ani příslušenství. Samostojné panely mohou být volně umístěny na stolech a skříních a nemusí být dodatečně upevněny. Všechny panely se snadno čistí.

Víc na webu Ahrend

Ahrend Team Up

Vytvořte si ideální pracoviště podle preferovaného způsobu práce. Flexibilní systém Team_UP nabízí různé možnosti. Od tvorby soukromých pracovišť, přes duální pracovní stanice až po velké „ostrovy“ pro týmovou práci. Ahrend Team_Up je ideální všude tam, kde potřebujete vytvořit pocit bezpečí, zvýšit komfort vašich zaměstnanců a poskytnout jim potřebný klid pro efektivní práci.

Další info

Rychlé dodání

Víme, že rychlost je dnes klíčová. Vyrábíme a naskladňujeme průběžně, abychom byli schopni zareagovat na vaše požadavky do jednoho až dvou týdnů. Dejte nám vědět, jak vám můžeme pomoct.

Kontaktujte nás

Nové potahy pro kancelářské židle

Cenově nejvýhodnější způsob, jak zvýšit hygienickou ochranu vašeho sedacího nábytku

Investovali jste v poslední době do nákupu kvalitních kancelářských židlí a řešíte, jestli vyhoví zvýšeným nárokům na údržbu? Jednou z možností je nové čalounění sedáků ze snadno udržovatelných materiálů.

Stačí si jen objednat potah na vaše stávající vybavení, výměnu zvládnete snadno přímo na pracovišti.

Hlavní výhody

  • Rychlá výměna potahu
  • Nové potahy lze čistit dezinfekcí na bázi alkoholu
  • Široká barevná škála
  • Fixace na suché zipy – za 5 min vyměněno
  • Cenově nejvýhodnější řešení
  • Původní potah lze vrátit zpátky během několika minut

Vysoce odolné potahové materiály

Výrobky firmy Camira nabízejí všechny výhody vinylového materiálu a přidávají širokou škálu možných designových řešení. Camira Manila má příjemný vzhled textilu, Camira Vita zase připomíná svou strukturou hlazenou kůži. Oba materiály jsou k dispozici v několika atraktivních barevných odstínech a poskytují maximální ochranu i v nadměrně zatížených provozech jako jsou služby a zdravotnictví.

Pracovní salonky

Business class pro vaši open space kancelář

Na "služební cesty" se v budoucnu budeme určitě vydávat ve větší míře hlavně virtuálně pomocí Microsoft Teams, nebo Zoom. V open space kancelářích se proto budeme stále častěji setkávat se špičkově vybavenými pracovními salonky, které svým pohodlím nahradí komfort letecké "business class," na který byla většina obchodníků zvyklá.

TECHO Multizones je řešení, které odpovídá na tyto nové potřeby. Ať už potřebujete klidný prostor pro uskutečnění důležitých telefonních hovorů, soukromých schůzek, pro chvilku relaxace, nebo jen pro utřídění svých myšlenek, Multizones nabízí veškerý komfort, který potřebujete.

TECHO Multizones jsou k dispozici v různých verzích, které se liší podle jejich zamýšleného použití. Největší verze „Share It“ má integrovaný monitor, ke kterému mohou zaměstnanci připojit notebook. Základní verze „Stand Up“ je určena pro rychlé schůzky a je vybavena bílou tabulí pro zapisování poznámek. „Call Me“ se používá jako telefonní budka, „Copy It“ obsahuje tiskárnu, „Rest On“ poskytuje prostor pro relaxaci a „Dress Me“, jak už název napovídá, slouží jako malá šatna.

Hygienické stanice

TECHO představuje vlastní řešení pro maximální ochranu vašich zaměstnanců a zákazníkůMobilní „dezinfekční stanici“ je možné vybavit bezdotykovým dávkovačem dezinfekce, zásobníkem na jednorázové rukavice, nebo ubrousky. Součástí stojanu je také snadno vyměnitelný odpadkový koš pro čistější odpadové hospodářství.

Hlavní výhody

  • Cenově dostupné řešení
  • Zapadne do jakéhokoli interiéru
  • Lze dodat i bez dávkovače s vlastním osazením
  • Funguje oboustranně
  • Nepotřebuje zapojení do elektřiny
  • Snadná manipulace

Stáhněte si katalog produktů TECHO Healthy workplace

TECHO_HW_produkty

Co pro vás můžeme udělat?

Dejte nám vědět