Králové bílé stopy

Jizerská padesátka se běhá každoročně již od roku 1968, letošní ročník tedy byl již 52. v pořadí. Její trasa vede po Jizerské magistrále, hlavní závod má 50km a jezdí se klasickou technikou. V průběhu let byl doplněn ještě dalšími závody - 25km klasickou technikou, 30km volným stylem, závodem pro naše nejmenší a v neposlední řadě soutěží firemních štafet na 4×3 km.

Loni se naši kolegové Honza, David, Klaudia a Julie zúčastnili závodu firemních štafet poprvé a někteří z nich stáli na běžkách po mnoha letech. Nadšení pro běžky jim zůstalo, a tak letos zopakovali nejen závody firemních štafet, ale navíc pánská část našeho týmu přidala i hlavní závod na 50km. 

Rozhodně nenechali nic náhodě, takže se jejich zima nesla ve znamení tréninků. Ladili techniku, zlepšovali fyzičku, také padali, nadávali, radovali se.... ale hlavně spolu trávili skvělé chvíle uprostřed zasněžených Jizerských hor v bílé stopě. Tento víkend vše vyvrcholilo, v sobotu dojeli úspěšně firemní štafetu za TECHO a v neděli David s Honzou zajeli svůj osobní závod na 50km.

Děkujeme a gratulujeme TECHO týmu za skvělou reprezentaci a doufáme, že příští rok bude opět nebe modré a stopa bílá!

Jan Mergl
Sales director TECHO CZ a PL

Nemožné se stalo skutečností

Loni jsem stál na běžkách poprvé po mnoha letech, ale o to větší výzva to pro mne byla. Tréninky byly skvělé a zažili jsme při nich spoustu legrace. Samotný závod byl neuvěřitelný zážitek a jsem nesmírně rád, že jsme do toho šli. Už se nemůžu dočkat příštího ročníku!

David Kovalovský
Sales manager TECHO PL

I přes nepřízeň počasí jsme to zvládli

Letos jsme trénovali mnohem intenzivněji než loni, takže jsme byli v Jizerkách skoro doma. Závod byl plný emocí, organizace fantastická, atmosféra úžasná, ale to počasí bylo doslova děsivé. Vše jsme nakonec zvládli a úspěšně dojeli do cíle plní nadšení z překonaných výzev.

Co pro vás můžeme udělat?

Dejte nám vědět