Jak se zrodil náš nový showroom?

Cestuje po celém světě a vdechuje život nejrůznějším místům. Má totiž na starost vzhled našich showroomů. Mimo to designovala i ten pražský. Ingrid Groeneweg nám popsala, jak vznikal a co ji při práci v Praze nejvíce inspirovalo.

Jaký byl váš hlavní záměr při navrhování Ahrend Inspiration Centre Praha?

Chtěli jsme vytvořit prostor, který bude odrážet vzhled a atmosféru naší společnosti. Snažili jsme se najít rovnováhu mezi prezentací našeho kancelářského nábytku a vytvořením svěžího pracovního prostředí. Je to místo, kde vítáme naše klienty. Je to ale i místo, které podporuje naše různorodé potřeby v pracovním procesu, protože je to zároveň prostor, kde pracují moji kolegové.

 

Co bylo vůbec největší výzvou a jak jste ji překonali?

Je to vždy snaha vytvořit jedinečné, svěží a inspirující místo pro zákazníky, kteří k nám přicházejí. A já věřím, že jsme dostatečně dobře naslouchali a společně s celým týmem pak poskládali jednotlivé dílky skládačky tak, aby vznikl kreativní prostor s přívětivým designem. 

Jaký designový prvek nového showroomu je pro vás nejzajímavější? 

Pro mě jsou to truhlíky s rostlinami kolem mezipatra. Právě ty do prostoru přináší živoucí zeleň, a vytvářejí tak spojení s přírodou. Doufám, že budou podporovat duševní pohodu nejen našich klientů, ale také mých kolegů. 

 

Co vás nejvíce inspirovalo při navrhování pražského showroomu?

Myslím, že nejvíce inspirace pochází právě od lidí. Proto jsme se také ptali těch, kteří showroom používají. Zajímali nás jejich názory, dokonce jsme pozorovali i to, jakým způsobem se ve svém pracovním prostředí pohybují. Diskutovali jsme a reflektovali jejich názory.

Co pro vás můžeme udělat?

Dejte nám vědět