Recepce a vstupní prostory. Jak na bezpečnost?

Ještě je brzy na sčítání všech škod, které způsobila globální pandemie, ale určitě již nastal nejvyšší čas přemýšlet, co bude dál. Změny týkající se zvýšení zdravotní bezpečnosti můžeme očekávat takřka ve všech oblastech a nevyhnou se ani našemu pracovnímu prostředí.

Recepce, lobby nebo prodejní showroomy firem patří z tohoto pohledu k nejohroženějším místům. Právě tam dochází k největšímu pohybu a střídání lidí z firmy i zvenčí. Zatímco jsme tedy zcela nedávno začali tyto prostory přizpůsobovat agilnějšímu způsobu práce, rychlým schůzkám a novým formám spolupráce, dnes se musíme zamýšlet nad způsoby, jak zároveň právě v těchto místech účinně chránit zdraví našich zaměstnanců. 

Jaké jsou možnosti?

Úkol, který stojí před tvůrci pracovního prostředí budoucnosti, zní následovně: jak zachovat multifunkční charakter vstupních prostor a zároveň maximálně ochránit lidi uvnitř firem. Podle našich zkušeností bychom pozornost měli zaměřit na tři hlavní oblasti.

1. 

Chytré osobní skříňky

Stále více zaměstnanců si nechává posílat své soukromé zásilky do kanceláře. Chytré osobní skříňky s elektronickým zámkem šetří místo a zmenšují pohyb osob zvenčí.

Chci vědět víc

2. 

Skleněné příčky

Sklo v interiéru s oblibou používají architekti pro optické propojení a zvětšení prostor. Do popředí jejich zájmu se teď dostane i díky svým hygienickým vlastnostem. 

Číst dál 

3. 

Modulární nábytek

Jak snadno rozdělit velké prostory, usměrnit pohyb osob, nebo optimálně nastavit kapacitu a rozestupy ve veřejných prostorách? Modulární soft seating je ideální řešení. 

Ukázat možnosti

1. Chytré osobní skříňky. Pro novou generaci zaměstnanců. 

Facility manažeři velkých office center řeší již nějaký čas, jak správně reagovat na postupné stírání hranic mezi osobním a pracovním životem. Agilní způsoby práce a větší množství lidí v pohybu postupně mění některé operační modely a koncepci prostor. Jedním z nejviditelnějších projevů nového trendu jsou i recepce přetékající soukromými zásilkami.

Velká office centra odbaví týdně i tisíc zásilek. To jsou stovky kurýrů a práce pro 1-2 lidi na plný úvazek.

Zaměstnanci si rychle zvykli na pohodlí, které jim možnost zasílání soukromých zásilek na pracoviště přináší. Recepce ve velkých centrech ale již nezvládají zvýšený nápor a vstupní centra, která mají být především reprezentativním prostorem a vizitkou vaší firmy stále více  připomínají poštovní depa. Zvýšený pohyb kurýrů také přináší nezanedbatelná bezpečnostní rizika. 

Řešením jsou tzv. "chytré osobní skříňky". Uzamykatelné boxy s elektronickým zámkem je možné umístit buď ve vstupním prostoru, nebo dokonce zcela mimo prostor firmy. Na trhu dokonce existují první služby jako např. mypup, které instalují lockery na vaší adrese, přeberou všechny zásilky v logistických centrech a k vám je doručí jen jeden kurýr ten samý den.

Jan Mergl
Sales director, TECHO CZ

Chcete, aby se v kancelářích vaši zaměstnanci cítili jako doma? Zapomeňte na jídlo zdarma a fotbálek. Zkušenosti našich klientů ukazují, že bonusové body dnes získáte, když jim umožníte, aby si své soukromé zásilky nechali posílat do práce.

Chytrý P. O. box šetří místo a snižuje zdravotní rizika 

Chytré skříňky TECHO využívají výhradně prověřené zámky se značkou Vecos, a je možné je ovládat chytrým mobilním telefonem prostřednictvím aplikace Releezme.

Pomocí „chytrých“ zámků a online správy můžete jednoduše vytvářet skupiny uživatelů nebo skupiny zámků. Typický příklad je nastavení přístupu k několika skříňkám na různých patrech pro více oprávněných osob např. z účetního oddělení.

Díky softwaru můžete nastavit část skříní pro stálé uživatele (Static Locker) a část pro návštěvy nebo stážisty (Dynamic Locker). Ty musí být pravidelně uvolněny (např. každý den večer) čímž se zajistí dostatečná kapacita pro další den.

Data ukazují, že až 70 % místa ve skříních je využíváno pouze jednou za 3 měsíce.

Chytré zámky lze propojit se vstupními kartami k objektu, s tiskárnami, s podnikovým stravováním apod. Umožňují Vám tak spravovat vše jedinou zaměstnaneckou kartou.

Hlavní výhody systému
  • Umožňuje efektivně kontrolovat a snižovat náklady na množství kancelářského nebo skladového nábytku.
  • Zámky lze využívat také v omezeném režimu bez internetového připojení. Tento režim je s ohledem na nižší cenu, vhodný například do škol. Ovládání se zde provádí pouze přes terminál na každé sestavě skříněk.
  • Propojení zámků a jejich vzdálená správa umožňuje maximálně využívat dynamickou kancelář, pružně reagovat na potřeby úložného místa zaměstnanců i lépe plánovat potřebný prostor do budoucna. 

Možnosti pro vás

TECHO je předním dodavatelem nábytku s integrovanými bezpečnostními prvky. Na výběr máte dvě materiálová řešení a několik standardních rozměrů. Konstrukci ale rádi přizpůsobíme vašim možnostem. Kontaktujte naše obchodníky, po domluvě rádi vyhovíme i náročnějším přáním.

Kontakty

Kovové skříňky

Korpusy kovové skříně jsou vyrobené z ocelového plechu o tloušťce 0,8 mm. Standardním vybavením jsou aretační šrouby v soklu skříně k vyrovnání nerovností podlahy. Barevné provedení dveří se může na přání zákazníka lišit.

Dřevotříska s laminem

Skříně Locker LTD jsou vyrobené z klasického materiálu. K výrobě jsou používány laminované dřevotřískové desky o tloušťce 18 mm. Barevné provedení dveří se může na přání zákazníka lišit od barvy korpusu. 

Ke stažení

Lockery - technická příručka

Lockery - produktový list

2. Průhledná ochrana proti neviditelným hrozbám

Dosud se naše pozornost při navrhování sdílených prostor soustředila především na problémy spojené s akustikou. Fyzické překážky různých velikostí nabízejí ale nejen akustickou pohodu, ale poskytují uživatelům též pocit soukromí a bezpečí. 

Na recepcích se také stále častěji setkáváme i se skleněnými prvky. Příčky ze skla jsou ideální zejména ve stísněných kancelářích, kde pomáhají opticky zvětšit prostor. Přispívají také k budování transparentní kultury ve firmě.

Stále důležitějsí budou ale zdravotní vlastnosti skleněného materiálu. Na jeho dokonale hladkém povrchu obtížně ulpívá špína. Snadno se čistí mýdlem, nebo roztokem izopropylalkoholu. 

Sklo se uplatňuje stále častěji také u stále populárnějších telefonních budek. Naše mateřská značka Ahrend nabízí tři různé řady, které nabízejí kombinaci dokonalého akustického útlumu a dostatečného prosklení.

Ahrend Flexbox

První pomoc pro zaměstnance v první linii

V současné době sledujeme velkou poptávku také po rychlých řešeních do první linie. Už teď je možné chránit vaše zaměstnance na recepcích, nebo přepážkách alespoň akrylátovými, nebo skleněnými štíty. 

TECHO vyrábí a dodává svým zákazníkům průhledné zástěny v několik standardních rozměrech a provedení. Jsme připraveni rychle pomoci všude tam, kde je dnes potřeba. V případě zájmu se prosím obraťte na naše obchodní oddělení.

Stáhněte si produktový list

TECHO_plexi_zasteny_uvgHhIH

3. Nízké sezení. Ovládněte prostor

Ať se nám to líbí, nebo ne, u stolu v kanceláři chce pracovat stále méně lidí. Pracujeme kdy a kde chceme. V lobby kancelářského centra, na recepci hotelu, v kavárně, co-workingovém centru. Zároveň jsme si zvykli na stejných místech trávit také více volného času. Nízké sezení nabízí možnosti, jak skloubit nároky na práci a odpočinek na jednom místě a jak v budoucnu lépe organizovat pohyb lidí a kapacitu sdílených prostor.

Kam se hodí?

  • Recepce
  • Showroomy
  • Pobočky
  • Čekárny
  • Hotelová lobby
  • Sportovní zařízení

Kolekci Ahrend Recharge využijete pro vytvoření zázemí pro rychlý odpočinek, nebo konzultaci. Dobít baterky můžete nejen sobě, ale i svému zařízení, protože jednotlivé moduly jsou vybaveny nabíječkami.

Celkem tři různé velikosti se vejdou do každého prostoru. Větší elementy se hodí nejlépe do lobby, nebo na recepci, malé pak spíše do kanceláře na rychlé sezení s kolegy. 

Ke zlepšení hygienických parametrů lze většinu prvků dodat ve speciálních látkách, které jsou odolné vůči dezinfekčním prostředkům na bázi alkoholu.

Modulární řada nábytku Embrace nabízí řadu různých prostorových řešení a své uplatnění najde ve velkých lobby i v menších prostorech. Ze základních prvků snadno vytvoříte jednotlivé zóny a určíte, jestli jsou určené k práci, jednání, nebo odpočinku. Máte také plnou kontrolu nad vzdálenostmi a počtem osob na jednom místě. 

Seznamte se s dalšími možnostmi

Nabízíme několik desítek produktových řad nízkého sezení a dalších doplňků do vstupních prostor a recepcí. V našem katalogu najdete výrobky z produkce celé skupiny Ahrend. 

Prohlédnout katalog

Další hygienická opatření

Opatrnosti nikdy nezbývá a v případě ochrany proti infekčním hrozbám to platí dvojnásob. Seznamte se s některými novými možnostmi dezinfekce, údržby a prevence.

Dezinfekce nové generace

Polymerní dezinfekční přípravky se širokospektrým účinkem virucidním, bakteriocidním a fungicidním na rozdíl od alkoholových přípravků netěkají a jsou vhodné pro aplikaci mlžením – tzv. „fogováním“, kdy mlha vytvořená v prostoru spolehlivě pokryje veškeré povrchy i těžko přístupná místa. Na rozdíl od ozonu, který dezinfikuje především vzduch, dokáží přípravky na polymerové bázi dlouhodobě chránit po dobu až 21 dní.

Čistící zóny u vchodu

Vrstvené čisticí rohože s antibakteriální složkou zatím vídáme spíše ve zdravotnických a potravinářských provozech. Není ale vyloučeno, že se s nimi budeme setkávat např. i v kancelářských centrech. Přilnavý povrch jednotlivých vrstev o výšce 35 mikronů zachycuje prach a špínu z bot či koleček vozíku. Každá vrstva slouží na jedno použití, po kterém se jednoduše odtrhne a k použití je připravena nová vrstva.

Antibakteriální potahy 

Vinylové potahy s polyuretanovým svrškem vyvinula značka Camira před dvěma lety. Nový materiál měl obstát i v těch nejnáročnějších prostředích jako je zdravotnictví, doprava a hotelové služby. Povrchy jsou odolné proti bakteriím a plísním, vydrží drsné zacházení a lze je čistit alkoholem a běžnými čistícími prostředky na bázi chloru.

Máte jakékoli dotazy týkající se bezpečnosti, provozu a zařízení vašich kanceláří, nebo obchodních prostor? Obraťte se na naše konzultanty. Rádi vám s čímkoli pomůžeme.

Kontakt

Co pro vás můžeme udělat?

Dejte nám vědět