Home office. Jak si zařídit domácí pracoviště?

Co můžeme čekat? 

Podle nejnovějších studií jsou různé formy vzdálené spolupráce jedním z nejvýznamnějších trendů, které budou hýbat světem pracovního prostředí v následujících letech.

Už nyní jsme svědky situace, kdy majitelé firem ve snaze ušetřit redukují pronajatou plochu svých kanceláří. Pro některé jejich zaměstnance to znamená, že na home office budou odteď trávit mnohem více času, než byli zvyklí. Neobejdou se přitom bez aktivní podpory svého zaměstnavatele, který by ve svém zájmu měl ušetřené peníze investovat právě do kvalitního vybavení pro práci z domu. Z relax zón velkých kanceláří tak nejspíš zmizí fotbálky a místo nich se dočkáme nových benefitů ve formě příspěvků na ergonomické vybavení do své domácí kanceláře.  

Téma zdravého pracovního prostředí se tak z recepcí a open-space kanceláří rozšíří i do našich obývacích pokojů, ložnic a pokojů pro hosty. 

Ergonomická židle, výškově nastavitelný pracovní stůl a externí monitor. Základní ingredience, kterými proměníte i podkroví, nebo pokoj pro hosty v takřka ideální pracovní prostředí.

Židle

Kvalitní pracovní židle je nezbytný základ pro práci v kanceláři i doma. Možná jste už po několika týdnech sami zjistili, že z jídelní židle vás bolí záda a z houpacího křesla se sice dobře sleduje televize, ale pořád ještě z něj nedosáhnete na klávesnici počítače.

Dobrá židle při dlouhodobém sezení poskytuje kvalitní oporu vašim zádům a pažím a zároveň umožňuje tělu pohyb. Synchronní mechanika by proto měla být určitě součástí každé židle, na které dlouhodobě sedíte několik hodin denně.

TECHO Sidiz

Židle disponuje výškově nastavitelnými područkami, které lze také posunout vpřed a vzad, a synchronizovaným nakláněním opěradla s nastavením tuhosti. Díky tomu padne skutečně každému nehledě na stavbu těla. 

Ukázat

Humanscale World

Návrhář Niels Diffrient vytvořil opravdu minimalistickou plně funkční pracovní židli. Její konstrukce eliminuje potřebu tradičních mechanizmů a namísto nich využívá k dosažení nejvhodnějšího náklonu jen fyzikálních zákonů.

Ukázat

Ahrend 2020

Čisté linie a maximální pohodlí při sezení. Ahrend 2020 se vyznačuje nadčasovým designem a odolnou konstrukcí, která splňuje nejvyšší nároky na ergonomii. Díky intuitivnímu ovládání je nastavení správného posezu otázkou chvilky.

Ukázat

Výškově stavitelné stoly

Nejdůležitější rada, kterou vám dá jakýkoli odborník na ergonomii rád i zdarma, je střídat během dne sezení s prací v postoji. Jsme zvyklí sedět v kanceláři, v kavárně, nebo na meetingu, i doma často zapomínáme na dostatek pohybu. A škodíme tak svému zdraví.

Optimálním řešením i pro domácí pracoviště je výškově stavitelný stůl, který přispívá k zlepšení průtoku krve a zlepšuje koncentraci a kreativitu. 

Střídání sezení a práce v postoji během dne podporuje zdravou, kreativní a produktivní práci. Studie uvádějí, že 71 % zaměstnanců se cítí zdravěji a až 46 % z nich produktivněji.

Ahrend Balance

Stůl Ahrend Balance vyniká štíhlou a stabilní konstrukcí a chytrým využitím inovativních prvků. Jeho flexibilitu oceníte při plnění pracovních povinností každý den.

Chci vědět víc

TECHO Alfa Up

Alfa Up je praktický pracovní stůl, zejména díky jeho výškově stavitelným nohám a synchronnímu zdvihacímu mechanismu, který vám umožňuje pracovat jak v sedě, tak i ve stoje. 

Prohlédnout produkt

Praktické maličkosti

Chytré doplňky doladí vaše domácí pracoviště k dokonalosti. Zbavíte se bolesti za krkem, vaše oči nebudou tolik unavené a neztratíte zbytečně mnoho hodin hledáním pracovních pomůcek a dokumentů.

Ergonomický držák monitoru

Držák monitoru M2.1 zvyšuje pohodlí, zdraví a vaši produktivitu. Je plně kompatibilní s tradičními i výškově stavitelnými pracovními stoly. Ideální pro lehčí monitory až do 7 kilogramů.

Ukázat

Stolní lampa

Inovativní nastavitelná stolní LED lampa Humanscale Element Disc doplní ideálně vaši domácí kancelář. Sedm úrovní jasu je k dispozici pouhým lehkým stisknutím. Automatické čidlo lampu zapne, nebo vypne podle vaší přítomnosti.

Zjistit víc

Nábytek

Nízké sezení a úložné prostory Root doplňují naši řadu konferenčních a pracovních stolů, takže si můžete vytvořit interiér na míru kombinací jednotlivých produktů. 

Prohlédnout kolekci

Úložné prostory

Každý při práci potřebuje malé úložné prostory, kam schováte pero, tužky, sešívačku. Váš stůl tak vydrží dlouho uklizený a snadněji se také čistí. 

Ukázat

Vše pro váš home office

Chcete vašim zaměstnancům poskytnout kvalitní pracovní zázemí i doma? Vše potřebné najdete v našem katalogu.

Katalog produktů

Co pro vás můžeme udělat?

Dejte nám vědět