CBRE Zasedačka roku 2018

Zbývá posledních pár dní, kdy můžete hlasovat pro své favority v soutěži CBRE Zasedačka roku.

Letošní ročník je již pátý v pořadí a za krátkou dobu se organizátorům podařilo úspěšně expandovat do dalších pěti zemí Evropy (Slovensko, Rakousko, Rumunsko, Polsko nebo Belgie). Předsedkyní poroty je světoznámá architektka Eva Jiřičná a TECHO se stalo generálním partnerem celé akce.

Do soutěže, která má ambici představit to nejlepší, co v této oblasti u nás vzniká, se letos přihlásilo rekordních 101 účastníků. Do finále odborná porota vybrala 44 firem. 

Soutěž probíhá v devíti kategoriích, z nichž čtyři jsou hodnoceny odbornou porotou, další čtyři odbornými garanty a poslední kategorií je hlasování veřejnosti.

Soutěž chce i do budoucna posilovat povědomí o kvalitě pracovního prostředí, které ovlivňuje zdraví, spokojenost a výkon zaměstnanců. Není překvapivé, že mezi finalisty převažují IT firmy, dále pak co-workingová centra, finanční sektor a marketingové firmy.

V práci většina z nás tráví nemalé množství času a nároky na zaměstnance stoupají, je tedy pochopitelné, že zájem o kvalitní pracovní prostředí mezi širokou veřejností stoupá. Množství výzkumů dokazuje jak velký dopad má pracovní prostředí na naši produktivitu, náladu a energii. Dostatek čerstvého vzduchu, přísun denního světla a pohodlné pracovní místo jsou klíčovými faktory pro naše výkony, jak vyplývá např. z průzkumu JLL

Jiří Kejval
Generální ředitel TECHO

U většiny účastníků se projevuje současný hlavní trend coworking. Zároveň je velmi často podpořen zájmem o lepší akustiku a prvky přírody a přírodních materiálů v interiéru. Naprosto výjimečný počin jsou kanceláře společnosti Koma. Použitá technologie a propojení kancelářských prostor s uměním je na české poměry výjimečný koncept. Podobně jako u interiéru Škoda, kde se skvěle podařilo prokázat firemní identitu s atraktivními interiéry. Doufejme, ze oceněné návrhy budou inspirovat další.

Jsme hrdí, že je mezi finalisty letošního ročníku několik společností, které jsme vybavovali a společně jsme vytvořili zajímavé pracovní prostředí. Jedná se například o firmu Verizon, Air bank, Brit, Sodexo, Horizon Holding, Veeam Software, Škoda a další.

Spolupráce s klienty, kteří se zajímají o kvalitní prostředí je pro nás vždy inspirací a radostí. Naštěstí jsou požadavky firem různé a liší se i styl jejich práce, kterému je prostředí kanceláře třeba uzpůsobit. Díky tomu je každý prostor unikátní, neopakovatelný a naše práce není nikdy stejná. Se zájmem a nadšením sledujeme současný pozitivní vývoj na poli pracovního prostředí a těší nás pozornost, která je kancelářím věnována. 

Jan Mergl
Obchodní ředitel Česká republika za TECHO

Ideální zasedačka

Zasedací místnosti jsou nedílnou a důležitou součástí moderních kanceláří. Obvykle se jedná o uzavřenou místnost, ale není to rozhodně nutností. Pro optimální fungování by v zasedací místnosti měla být výborně řešena otázka akustiky a celkově by to měl být příjemný, opticky oddělený prostor, který umožňuje víceúčelové využití pro meetingy, prezentace, školení, týmové projekty, ad. Také by měla umožňovat variabilitu v rozmístění stolů a v neposlední řadě IT konektivitu. Obvyklým standardem je i videokonference, aby mohla sloužit pro spojení například se zahraničními pobočkami. A co je největší chybou? Nevhodné umístění v rámci celkové dispozice kanceláří a chybně řešená akustika.

Co pro vás můžeme udělat?

Dejte nám vědět