CBRE Zasedačka roku 2018 má své vítěze

Pátý jubilejní ročník soutěže CBRE Zasedačka roku 2018 zná vítěze všech kategorií, kteří převzali ocenění na slavnostním vyhlášení v kancelářské budově Corso Court v Karlíně v Praze. Vítězi devíti kategorií jsou společnosti Dentons, KOMA Modular, Škoda Auto Digilab, Black n' Arch, Arval, Trask solutions, Nano Energies, Kurz architects za návrh kanceláří SinnerSchrader a Livesport. Mezi vítězi je jeden reprezentant z regionu, a to KOMA Modular z Vizovic, budova, která je bývalým českým pavilonem EXPO 2015, ostatní vítězové jsou z Prahy.

Eva Jiřičná
architektka a předsedkyně poroty CBRE Zasedačka roku

U architektury se mi líbí rozmanitost úhlů pohledu, které přináší a stejně tak je to i u kanceláří. Mám radost, že za pět let trvání soutěže jsou vítězové vždy reprezentanty kancelářských prostor budoucnosti, a přeji si, aby firmy přicházely stále s novými, ale zároveň smysluplnými nápady.

V případě právnické kanceláře Dentons byly použité silné dubové desky v zasedacích místnostech nebo stolečky typu „pařez“. V KOMA Modular (pavilon EXPO 2015) nejsou žádné sádrokartony, ale je zde železo, dřevo, sklo a typické průmyslové prvky, vnitřní prostor je otevřený po střechu a atriem se vine od prvního podlaží až po střechu spirálovité plátno s barevnými motivy. Škoda Auto Digilab použila funkční automobilové prvky jako couvací kameru jako Skype kameru pro neformální videokonference nebo polohovatelná automobilová sedadla jako relax sedačky v hovornách. Black n' Arch kancelářský prostor evokuje pocit, že jste v divadelním prostoru a bodové nasvětlení zvyšuje pocit vnímání nábytku jako divadelních kulis. Architekty jsou David Černý a Tomáš Císař.

Mezi dalšími vítězi je Arval, který sídlí v budově Main Point Pankrác. Ta je první budovou svého druhu na světě schopnou pohlcovat smog a snižovat emise, samotné prostory pak provází motiv automobilu. Trask Solutions kladl v nových kancelářích důraz na kreativitu a inovaci, která se od IT očekává. Je zde houpačka nebo obývák či další zákoutí podporující brainstorming, přátelské prostředí a rodinnou atmosféru. Nano Energies překračuje zažité stereotypy, centrem místností se tak vine záhon z květin, zdi porůstá mech a celému prostoru dominuje strom, pod jehož korunou bez přestání probíhají obchody s elektřinou v šesti různých zemích světa. Kurz architects s návrhem kanceláří SinnerSchrade jsou v prostorách bývalého výzkumného ústavu s velmi silnou industriální atmosférou. Hlavním motivem celého prostoru je úhlopříčná osa, která funguje jako hlavní koridor a končí na otevřené terase. Po stranách se postupně otvírají zasedačky, průsvitné meeting boxy nebo odpočinková závěsná lehátka. V Livesport mají možnost jezdit po chodbách na koloběžkách, zahrát si golf či stolní tenis, pracovat v kancelářích, které jsou designově spojené s různými sporty.

Hlavní porota ve složení Eva Jiřičná (AI-DESIGN), Alexandra Tomášková (Skanska), Richard Curran (CBRE), Jiří Kejval (Techo), Jan Musil (LIKO-S), Tomáš Jindříšek (Dark Side) a Pavel Maurer (Grand Restaurant) rozhodovala na základě hodnotících kritérií z hlediska designu, originality, inovace, praktičnosti a atraktivity pracovního prostředí pro zaměstnance.

Mezi vítězi je KOMA Modular z Vizovic, ale mezi finalisty se objevily také firmy z Brna, a to The Distillery - Social Reactor, The Funtasty, Avast Software, Lundegaard, STRV a AREAL SLATINA. Jsou zde také firmy z dalších regionů jako CHALET servis z Bludova, LD Seating z Boskovic, Verizon z Ostravy a Madeo ventures ze Zlína. Do kategorie Architektonický návrh se se svými projekty zapojilo 12 architektů.

* zdroj tisková zpráva CBRE

TECHO je jeden z generálních partnerů celé akce. 

V kategorii Kancelář jako DNA firmy vyhrála naše společná realizace Škoda Auto Digilab. V jejím interiéru jsou použity funkční automobilové prvky, které prostoru propůjčují unikátní design a na první pohled napovídají specializaci firmy.

Co pro vás můžeme udělat?

Dejte nám vědět