27 let Techo Art Collection nám sluší

Módní přehlídka

Inspirace, umění i energie pro další práci. Tím vším je pro nás projekt Techo Art Collection, který k naší firmě patří stejně jako moderní design nebo spokojení zákazníci. Již 27 let podporujeme ty nejvýznamnější české a slovenské umělce, díky nimž vzniká sbírka unikátních grafických listů a triček ve stejném motivu. Jsme nesmírně hrdí, že jsme tuto tradici nikdy nepřerušili a už teď se těšíme na příští rok. Protože jsme si chtěli společně připomenout celou kolekci, poprosili jsme naše kolegyně, aby nám dělaly modelky a celou kolekci jsme znovu nafotili. Vznikl tak katalog, ve kterém najdete celý soubor od roku 1996, kdy náš příběh začal. 

Když jsme v roce 1996 vydali první z limitovaných sérií grafických listů významných českých a slovenských umělců, nemohli jsme tušit, že jsme položili pomyslný základní kámen tradice, která zanechává markantní stopy v dějinách designu jako takového. Ačkoliv sám Jan Hampl, jeden ze zakladatelů celého projektu (a otec současného ředitele Petra Hampla), tvrdí, že to celé začalo vlastně náhodou, za vším stojí poctivá práce všech zúčastněných. Díky tomu, že se Jan Hampl spojil s někdejším generálním ředitelem Ing. Jiřím Kejvalem a známým malířem Prahy Karlem Chabou, se mohla firma (tehdy ještě známá jako TECHO) pyšnit originálními grafikami pro své zaměstnance a obchodní partnery.

Dnes, o více než čtvrt století později, čítá naše unikátní kolekce dohromady 27 listů, na kterých se podíleli umělci jak z dob dřívějších, tak i ze současné scény. Za zmínku stojí například grafická zpracování Oldřicha Kulhánka, Jiřího Sopka nebo moderní vhled Krištofa Kintery. Vše završuje letošní nádherný přírůstek v podobě Jana Kalába. Jsme rádi, že kromě vysoce žádaných grafických listů můžeme kolekci prezentovat světu i skrze povedená trička se stejným grafickým motivem. Navíc našim zaměstnankyním opravdu sluší!

Prohlédněte si celou kolekci od prvního ročníku až dodnes

Katalog Techo Art Collection 2022

Techo_Art_Collection_2022_zDjr7wi

Co pro vás můžeme udělat?

Dejte nám vědět